Sunday, 2 November 2014

Post Merapu. Jangan Percaya

Mood: Random, bercampur aduk. Merapu macam tajuk blog.

Lagu: Kimi ga Ita Monogatari dendangan See-Saw


Dulu boleh la layan lagu zon matahari terbit ni. Sekarang dah kurang..

Sebenarnya aku pun taktau kenapa aku update blog sekarang ni. Adakah sebab bosan? Takleh move on dengan event Eksotikata yang sedikit hambar sabtu lepas? Atau sebab2 lain yang aku rasa aku pun tak tahu?

Pedulikan. Aku cuba main taip tanpa menggunakan akal.

1 - Dalam filem Dracula Untold tu aku rasa kisah hidup Dajjal sendiri dari segi 'core' penceritaan. Abaikan kisah Vlad berkeluarga. Fokus kepada perjalanan hidupnya yang berumur panjang, yang dahaga, mempunyai kehebatan luar tabii & umurnya merentasi zaman. Ada seseorang yang membuntuti beliau, yakni jembalang tua yang mewakili Iblis.

Dan kenapa ada benggali berkot kemas memakai serban hitam pada akhir cerita tu nampak sangat dominan walaupun Vlad tu nampak fokus pada skrin? Aku taknak fikir. Sebelum final battle tu, kedatangan Vlad ke kem Turki diperkatakan oleh salah seorang askar Turki, "Matahari patut dah terbit dari arah Timur, tapi nape awan hitam yang muncul?"

Dah. takyah fikir.


2 - Penulisan Shah Paskal, Sri Kandi & yang seangkatan semuanya best belaka. Banyak input membina tentang kes akhir zaman, membongkar jemari halus eeloomeenatee yang cuba porak-perandakan negara serta rantau kita. Korang pandai2 la baca sendiri.

Aku dah mengantuk ni.


3 - Korang ingat kat Mesir je ada piramid? Kat Amerika Latin je ada ziggurat? Gunung daik bercabang tiga tu menatang apa pulak?

Aku dah start mereng dah ni.


4 - Usahkan sembang segitiga bermuda. Dalam hutan pun orang boleh hilang jugak. Helikopter terhempas kat kawasan Borneo tu ada kaitan ke? Sembang segitiga MLM pun orang boleh hilang dalam angan-angan nak jadi kaya sebab dikaburi impian mulut2 manis kaki putaralam putarbelit yang nak songlap duit downline.

Pebende aku merepek ni?


5 - Nombor lima ni apa pulak? Aku nak tido woi mengantuk! Korang tak reti2 nak tido ke?


Tido laaaaa!!!

No comments:

Post a Comment